Home | Archive

Archive

2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

Musicalsterren steunen Cure for Cancer


Prominente musicalsterren waaronder Tony Neef, Brigitte Heitzer, René van Kooten, Freek Bartels en Renée van Wegberg brengen in de maand december een speciale CD uit waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan het onderzoek van de Stichting Cure for Cancer. De CD biedt een variëteit aan prachtige nummers, gecomponeerd, geschreven en geproduceerd door Jasper Kerkhof (Johnny Hoes in de Zangeres Zonder Naam) en Kok-Hwa Lie (Thuy in Miss Saigon), die samen het schrijversduo en productieteam Freaky Pudding vormen. De musicalsterren vinden het belangrijk om op deze manier geld in te zamelen voor Cure for Cancer, zodat onderzoek naar nier- en prostaatkanker gefinancierd kan worden. De unieke samenwerking heeft geleid tot een geheel nieuwe medley van traditionele kerstliedjes, aangevuld met nooit uitgebrachte en speciaal geschreven nummers. De CD komt uit met een videoclip gemaakt door de TV Academy. Regisseur Klaas Hendrik Slump en de makers van de CD hopen dat heel veel mensen voor de kerst deze CD gaan kopen voor het goede doel.

De Stichting Cure for Cancer — een initiatief van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en Duke University in Durham — is trots op de steun die het krijgt van de Nederlandse musical sterren. De CD zal vanaf begin december te koop zijn voor € 9,99. De CD wordt verkocht in 25 winkels in de Amsterdamse 9-straatjes en is verkrijgbaar op www.9straatjesonline.nl. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar Cure for Cancer. "Wij zijn afhankelijk van wetenschappelijk onderzoek en daar besteden we dan ook iedere Euro aan”, zegt Cure for Cancer voorzitter prof. Dr. Jean de la Rosette. De videoclip is vanaf 8 december te zien op www.youtube.nl/FreakyPudding.

Bekijk hier een making of van de videoclip.

De Stiching Cure for Cancer zet zich in voor beter en meer onderzoek naar nier- en prostaatkanker. Het bestuur bestaat uit o.a. Prof. dr. Jean de la Rosette, hoofd afdeling Urologie in het AMC, Prof. dr. ir. Hessel Wijkstra, hoofd van het urologische onderzoek binnen het AMC; Dr. Theo de Rijke, voorzitter European Organization for Research and Treatment of Cancer Genito-Urinary Group (EORTC-GU); vermogensbeheerder Dominique Bech en de Honorair Consul van Estland Marcel van den Heuvel. Het AMC heeft als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland bevriezing bij nierkanker toegepast. Het doel van de stichting is een snellere, betere diagnose en daarmee een effectieve behandeling voor nier- en prostaatkanker. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Jaarlijks overlijden er meer mannen aan kanker dan aan hart- en vaatziekten. Daarmee is het onder de mannelijke bevolking doodsoorzaak nummer 1 (CBS). Kanker aan de urinewegen is een toenemende vorm van kanker. In veel gevallen groeit de tumor langzaam en kan er bij vroegtijdige ontdekking een goede behandeling plaatsvinden. Dit maakt onderzoek en voorlichting meer dan ooit noodzakelijk.

Jaarlijks organiseert de Stichting Cure for Cancer een gala-avond in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waarbij het meeste geld wordt verkregen door een veiling en loterij. Volgend jaar zal het gala plaatsvinden op 21 april. Meer informatie hierover is te vinden op www.cureforcancergala.nl.

Meewerkende artiesten: Tony Neef; Freek Bartels; Jacobien Elffers; Jasper Kerkhof; Rick Sessink; Renee van Wegberg; Stefan de Kogel; Marleen van der Loo; Joey Schalker; Kok-Hwa Lie; Ara Halici; Brigitte Heitzer; Daphne Flint; Jade (Anne Deliën, Bente van den Brand, Barbe van den Brand, Carly van Drie); René van KootenMusical Classics in Ahoy


In de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam presenteerde Frits Sissing op 22 november de plannen voor een nieuw en groots opgezet musicalgala, Musical Classics. Op 30 maart 2012 brengt Musical Classics de musicalmuziek van nu en weleer terug naar Ahoy Rotterdam. Dit avondvullende programma staat garant voor ‘een symfonisch, meeslepend en indrukwekkend musicalconcert’. Hiervoor heeft zij speciaal een regelrechte sterrencast samengesteld, waaronder Pia Douwes, Henk Poort, Joke de Kruijf, Tony Neef, Nurlaila Karim, Linda Wagenmakers, Renée van Wegberg, Brigitte Heitzer, Marjolein Teepen, maar ook verrassende namen als Los Angeles, the Voices, Willeke Alberti, Lee Towers en Anita Meyer. Alle artiesten worden tijdens Musical Classics muzikaal begeleid door The New Symphonics, een 55-­koppig orkest onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. De presentatie is in handen van Frits Sissing. De kaartverkoop voor de eerste editie van Musical Classics gaat via Ticketpoint.nl

Als we de media mogen geloven zijn de musicals op z’n retour, maar de echte liefhebbers weten wel beter! Nog nooit zijn de variaties aan voorstellingen zo groot geweest, als in het afgelopen jaar. Er lijkt geen einde te komen aan de lange lijst met voorstellingen in het land. Kleine musicals voor de connaisseur, de hit musicals voor de massa, dance musicals voor the hip & happening en spektakel musicals voor de sensatiezoeker. Een genre ontbreekt echter sinds 2006. Een avondvullend programma in het teken van alle musicals. Tot nu! In maart 2012 zijn opnieuw, de musicals in Ahoy.

Met een centraal gelegen en imposant podium wordt Ahoy Rotterdam speciaal voor Musical Classics omgebouwd tot de grootste musicalarena van de Benelux. Het programma omvat de bekendste en grootste nationale en internationale musicalklassiekers van nu en weleer. Nog eenmaal brengen de nationale musicalhelden, in een hoogwaardig en stijlvolle ambiance, hun grootste musicalhit ten gehore. Een groot symfonisch orkest en koor, spectaculaire belichting, bijzondere show effecten, sprankelende choreografieën en de regelrechte ‘sterrencast’ maken, volgens producent Rocket, dit ‘avondje uit’ compleet. Een avond waarin de muziek en de symfonische musicalarrangementen centraal staan en daarmee recht doen aan het gevoel van stijl en luxe die nu eenmaal hoort bij een galaconcert. Dit maakt Musical Classics tot een must see voor de musical-­‐ en muziekliefhebber.

Unieke samenwerking
Voor Musical Classics zijn kaarten beschikbaar in verschillende categorieën, variërend van Diamond, Platinum, Gold, Silver tot Blue. Speciaal voor de Diamond categorie werkt Rocket samen met VakantieVeilingen.nl, waar de consument middels de bekende biedingen kans maakt op de best beschikbare plaatsen voor Musical Classics.
Evenals de reguliere kaartverkoop via Ticketpoint, start Vakantieveilingen.nl ook vanaf woensdag 23 november om 13.30 uur met de veiling van de Diamond kaarten. De Diamond kaarten bieden de bezoeker tijdens het bezoek aan Musical Classics een aantal aantrekkelijke extra’s.

Informatie over Musical Classics
De première van Musical Classics vindt plaats op vrijdag 30 maart 2012 in Ahoy Rotterdam. Kaarten zijn via www.ticketpoint.nl. Diamond kaarten zijn exclusief verkrijgbaar via www.vakantieveilingen.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op www.musicalclassics.nl

Renée ambassadrice voor Wereldpaviljoen op Floriade

"Het is belangrijk dat kinderen kennis maken met andere culturen”

De zangeres en musicalactrice Renée van Wegberg is ambassadrice geworden van de Stichting Wereldpaviljoen. Deze organisatie wil kinderen via leren door beleving kennis laten maken met andere culturen.

Renée vindt het bijzonder om samen te werken met de Limburgse stichting Wereldpaviljoen. Renée: "Ik ben ambassadrice geworden van het Wereldpaviljoen omdat ik het belangrijk vind dat kinderen in aanraking komen met de vele mooie culturen in deze wereld. Sociaal zijn naar je medemens, begrip hebben voor elkaar en tolerant zijn, zijn in deze maatschappij en in deze tijd erg belangrijk". De musicalster vindt het ook belangrijk dat het Wereldpaviljoen aandacht schenkt aan de acht millenniumdoelen. "De doelen van dit educatief centrum voor mondiale vorming om alle kinderen naar school te krijgen, minder sterfte bij geboorte te realiseren en te werken aan een eerlijkere wereld kan ik alleen maar volledig steunen. Het Wereldpaviljoen wil van onze jeugd wereldburgers maken en ik vind fijn om hierbij betrokken te zijn en ik ben er trots op dit te doen", aldus Renée.

Stichting Wereldpaviljoen presenteert zich op de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in Venlo met een kleurrijke inzending waar onder andere informatie wordt gegeven over de millenniumdoelen en over het functioneren van een inleefatelier. De stichting wil namelijk na de Floriade een permanent Wereldpaviljoen openen met daarin een inleefatelier waarin kinderen en jongeren op een attractieve wijze kennis kunnen maken met het leven van leeftijdsgenootjes elders in de wereld.

De in Horst geboren en getogen artieste behoort tot de top van Nederlandse musicalsterren. Als kind kreeg ook Renée de kansen om zich te ontwikkelen. Al op jonge leeftijd begon zij met het volgen van muziek- dans- en zanglessen. Op 17 jarige leeftijd ging ze na het behalen van haar VWO studeren aan het conservatorium in Rotterdam. Inmiddels heeft ze al meerdere hoofdrollen gespeeld in musicals als ‘Annie’, ‘We Will Rock You’, ‘Joseph’, Urinetown en daarnaast neemt ze eigen werk op. Sinds 6 november van dit jaar is de hitmusical ‘Wicked’ in het Afas Circustheater in première gegaan, waar ze met regelmaat de hoofdrol van de groene heks Elphaba zal spelen.

De stichting Wereldpaviljoen is trots op haar ambassadrice Renée van Wegberg.


Fotografie: Janey van Ierland

Voor meer info: www.wereldpaviljoen.com


Urinetown - Zeikstad de musical wint Award voor Beste Kleine Musical!

Urinetown - Zeikstad de musical heeft de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Kleine Musical gewonnen.
 
 
De cast, crew en het hele produktieteam is ongelofelijk blij met de waardering van deze publieksprijs. Dank aan alle stemmers!

Renée’s stem in telefim ‘Bliksemschutters’

De oorspronkelijk Duitse jeugdfilm 'Teufelskicker' wordt op dit moment voor de Nederlandse versie 'Bliksemschutters' nagesynchroniseerd. Renée heeft hierin de rol in van Janina ingesproken, de drukbezette moeder van Maurits.
‘Bliksemschutters’ wordt dit najaar uitgezonden op Z@ppelin op Nederland 3.