Home | News

News

Renée Doet De Dames

 

Na haar met vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma ‘List, Shaffy & Piaf’ brengt Musical Award Winnaar (in 2018 en 2020) Renée van Wegberg een ode aan Nederlandse zangeressen met ‘Renée Doet De Dames’.  

 

Het hart op tafel. Dat is wat Renée van Wegberg zich ten doel stelt, in deze opmerkelijke tijd waarin voor haar alles tot stilstand kwam en ruimte ontstond voor bezinning. In haar zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels kwam ze zichzelf tegen en vond ze muzikale herkenning. Nummers van kleinkunst icoon Conny Stuart en Karin Bloemen, maar pop- en rockdiva’s als Trijntje Oosterhuis en Anouk komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical.

 

Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols en Berry Janssen wordt het een intiem theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek.

 

Ga naar de planner pagina voor alle speeldata.

 

De pers over haar eerste solodebuut: 

 

"Een podiumpersoonlijkheid die moeiteloos twee uur weet te boeien". "Een sterk solodebuut" - Algemeen Dagblad ★★★★

"Een modeluitgave van lef, muzikaliteit, allure en goede smaak" - Dagblad van het Noorden ★★★★★

"Renée van Wegberg is op weg een ster te worden" - Parool 

"Renée van Wegberg maakt een verpletterende indruk als leading lady.’’ - Theaterparadijs ★★★★★

 

De komende maanden is Renée te zien tijdens de zomerprogrammering van verschillende theaters met een preview van haar nieuwe show en highlights uit eerdere voorstellingen. Vanaf oktober 2020 toert ze met het officiële programma door het land. Houd de planner in de gaten voor alle speeldata.