Nieuws

RENÉE VAN WEGBERG EN BETTINA HOLWERDA IN #PERFECT

Een theaterconcert met herkenbare verhalen van vrouwen van nu

Foto: Annemieke van der Togt

22 april 2022 maakten Renée van Wegberg en Bettina Holwerda bekend dat ze samen de bühne op gaan met een nieuw theaterconcert #PERFECT. Het wordt een muzikale avond waarin persoonlijke verhalen de rode draad vormen. Het theaterconcert is vanaf januari 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Renée en Bettina zijn al jaren leading ladies in het theater. Renée won twee Musical Awards voor beste vrouwelijke hoofdrol en werd door pers en publiek geprezen met haar soloprogramma’s en haar vertolking van Liesbeth List. Bettina is naast haar theaterwerk een grote hit op Instagram en wordt door haar unieke zelfspot gezien als één van de leukste moeders van Nederland.

Bettina Holwerda: ‘Kijk, kinderen hebben is het allermooiste dat er is. Een fantastische partner daarbij maakt het nog mooier. En als je carrière dan ook nog eens als een speer gaat, maakt dat het helemaal fantastisch. Je zou zeggen #PERFECT. Maar als je met je benen in je nek in een babybedje je kind probeert te sussen, en het gesprek van de dag met je partner gaat over welke vuilnisbak er aan de straat moet, dan voelt het soms toch een beetje anders.’

Renée van Wegberg: ‘Tijdens dit theaterconcert bezingen we het leven. Veel van de liedjes zijn ooit gezongen door het soort powervrouw dat we zelf willen zijn. En ook wel zijn. Soms. Als het meezit. En over als het niet meezit, zijn ook hele mooie liedjes geschreven. Goed beschouwd is het leven, juist met al z’n hobbels en dalen, eigenlijk toch best wel…  #PERFECT’.

#PERFECT is een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes en herkenbare en eerlijke verhalen. Over het hebben van kinderen in de leeftijd 1 tot 16, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het runnen van een onderneming. Over loslaten en omdenken. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

Renée van Wegberg en Bettina Holwerda zullen begeleid worden door drie fantastische muzikanten. Joep Onderdelinden neemt de regie op zich. Als acteur speelde hij vele hoofdrollen in uiteenlopende theater- en televisieproducties. Als regisseur was hij verbonden aan verschillende theaterproducties in zowel Nederland als België. #PERFECT gaat in januari 2023 in première. 

ZINGEN VOOR DE ZORG

In theater Markant in Uden werd een bijzondere theateravond georganiseerd met muziek, dans en cabaret: een Pluim voor Uden. De show vond live plaats speciaal voor alle medewerkers van de zorg en iedereen die het verschil heeft gemaakt de afgelopen tijd. Tevens was de voorstelling via een livestream te volgen. Samen met o.a. Karin Bloemen, de Udense bigband en Renée werd het een geslaagde avond!

VOORSTELLINGEN RENÉE DOET DE DAMES WORDEN VERPLAATST

Vanwege de corona-maatregelen zullen de voorstellingen van Renée Doet De Dames tot en met 9 februari nog niet van start gaan. Er wordt alles aan gedaan om de voorstellingen op een andere datum te laten plaatsvinden. Via de theaters zullen de kaartkopers nader worden geïnformeerd. Houd verder de nieuwspagina en agenda op deze website in de gaten voor de laatste updates.

MEGA SING ALONG KERSTEDITIE

Thuis meezingen kan vanaf de bank, bed, en vloer. En ook nog eens in alle talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands én Limburgs. De Mega Sing Along Kerst vanuit Schouwburg De Domijnen. Vrijdag 18 december om 18:30 uur en zaterdag 19 december om 18:30 & 23:00 uur op L1 TV

WERKEN MET TALENT

Ter voorbereiding op de ‘Mega Sing-a-Long’ dat in december 2020 zal worden uitgezongen op L1, gaf Renée in in schouwburg De Domijnen een workshop aan een groep talenten. Zij maakten kans op een deelname aan dit concert. Van jong tot iets ouder, van soul en pop, tot rocksongs, van alles kwam voorbij. Een middag vol muziek en bijzondere optredens.


Foto: Rob Oostwegel
Foto: Rob Oostwegel

NIEUWE AFLEVERING OP MUZIEKFABRIEK

Foto: Henk Hover

In het najaar van 2020 nam de Limburgse televisiezender L1 weer vier concerten op voor het programma Muziekfabriek. Decor was wederom de kleine zaal van het Maastrichtse poppodium Muziekgieterij. 

Renée van Wegberg, Robbert Duijf, Jo Didderen & L’Equipe de Rêve en Eliwood betraden het podium voor vier verse afleveringen van langlopende live-muziekprogramma van L1. 

Tussen de nummers door praat Henk Hover in aflevering 2 met Renée van Wegberg. De Horster zangeres en musicalactrice heeft een staat van dienst waar je stil van wordt. Tientallen (hoofd-)rollen in musicals, winnaar van diverse landelijke talentenjachten en diverse soloprogramma’s staan op haar palmares. Ook schuwt dit multitalent uitstapjes naar het populaire genre zeker niet. 

In haar nieuwe theatershow ‘Renée Doet De Dames’ draait ze haar hand niet om voor liedjes in het Nederlands, Engels, Frans en jazeker ook Limburgs. In deze Muziekfabriek wordt ze begeleid door Berry Janssen ( gitaar, bas en zang ) en Ivo Schols ( toetsen en zang).

Zondag 29 november 11:00 | 18:30 | 23:00, woensdag 2 december 13:25 | 15:15 op L1 TV

NIEUWE SERIE MUZIEKFABRIEK OP L1 TV

In 2019 en 2020 nam L1 twee dagen lang concerten op voor het tv-programma Muziekfabriek. Decor is de kleine zaal van het Maastrichtse poppodium Muziekgieterij. 

Een keur aan bands en solisten passeerde in die sessies de revue. In twee lange specials kun je genieten van hoogtepunten maar ook van nog nooit eerder uitgezonden nummers. 

In aflevering 1 zie je Renée van Wegberg, Elle Hollis, Baroesjko, Robbert Duijf, Stephanie Struijk, Equipe de Rêve, Eliwood en Skinnie.

Zaterdag 31 oktober 11:00 | 23:00, maandag 2 november 13:25: 15:15 en donderdag 5 november 18:30 op L1 TV

LIESBETH de musical online

Drie jaar geleden portretteerde Renée chansonnière Liesbeth List. Sindsdien is Renée haar repertoire blijven zingen. Ook nu weer, in haar soloprogramma ‘Renée Doet De Dames’ zingt ze Liesbeth’s nummers waaronder ‘Heb Het Leven Lief’, met een prachtige tekst van Han Kooreneef.

De Graaf & Cornelissen Entertainment laat, nu de theater weer zo weinig bezoekers mogen ontvangen en grote musicals niet kunnen spelen, vier weken vanaf 21 oktober op hun YouTube kanaal DGC-Exclusief diverse registraties zien, van door hen zelf ontwikkelde musicalproducties. Waaronder ‘LIESBETH, de musical’, over haar veelbewogen leven en rijke carrière. Een voorstelling die Renée zeer dierbaar is: https://youtu.be/Q3bEhM8rFAU

Foto: Robin Kamphuis

HET NETFLIX VOOR THEATER

Check nu dit fantastische nieuwe platform, Theater Thuis!

Het Netflix voor theatervoorstellingen. Toneel, muziek, cabaret, musical, van alles is er te vinden. Van zeer uiteenlopende artiesten, gevestigde namen tot nieuwe talenten. Renée gaf met haar band een voorproefje van 15 minuten van ‘Renée Doet De Dames’. Verder zong zij er drie van haar favoriete musicalsongs en ze ging in gesprek met Frits Sissing tijdens de Musical Jukebox. Daarnaast is er ook nog leuk backstage interview met Peter Heerschop. Kortom, genoeg te zien en te beluisteren dus. Check it out!

RENÉE IN GESPREK MET DE NRC

In NRC Handelsblad van 14 oktober en NRC Next van 15 oktober, een mooi openhartig interview met Renée, over haar theatershow Renée Doet De Dames, het vrouw zijn, in het diepe durven duiken, en de ‘snotneus’ zijn.

Klik op de foto voor de link

COVID-19 MAATREGELEN UPDATE

Vanwege de nieuwe maatregelen van 13 oktober door de overheid inzake COVID-19 wordt momenteel de theatertour Renée Doet De Dames omgeboekt naar januari en februari 2021. Ook de première, die zaterdag 17 oktober zou plaatsvinden in Laren, wordt verzet. Voor de première is al een nieuwe datum gevonden. Dinsdag 12 januari 2021. De overige data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Via de theaters, via de socials en via deze website zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen.

&C TIPT RENÉE DOET DE DAMES!

Hoe te gek! Het theaterconcert Renée Doet De Dames is een van de weekend-tips van &C, het platform en magazine van Chantal Janzen!

Ze geven zes tips over dingen die je kunt doen, met de aangescherpte maatregelen in acht genomen. Waaronder naar Renée gaan kijken in het theater, daar waar extra wordt gelet op veiligheid en je toch kunt genieten van een heerlijk avondje uit. Check hier de website.

Dankjewel &C en Chantal!

MUSICALWORLD TV OP BEZOEK

Musicalworld TV was op bezoek tijdens een repetitie van Renée Doet De Dames. Zij maakten een mooie sfeer impressie. Check onderstaand filmpje voor een interview met Renée en beelden van enkele stukken uit de show.

Renée van Wegberg viert Nederlandse zangeressen

RENÉE TE GAST BIJ TIJD VOOR MAX

Samen met haar band trad Renée op met een fragment van Zonder jou van Conny Stuart en het lied Geef mij de Moed van Jenny Arean en Willeke Alberti. Hieronder de beelden van dit laatste lied over hoop, moed en vertrouwen in de toekomst.

Renée van Wegberg - Geef me de Moed | TIJD VOOR MAX

MUSICALSITES.NL OP BEZOEK

Musicalsites.nl was op bezoek bij een repetitie van Renée Doet De Dames, en maakte een mooie sfeerimpressie. Klik op de foto voor een link naar de website.

Foto: Peggy de Haan

RENÉE LANGS RADIO EN TV

De theatertour van Renée Doet De Dames staat voor de deur. Renée gaat binnenkort langs bij verschillende media om erover te praten en live te spelen met haar band.

Op 18 september is ze te horen bij Spotlight op Zuid West FM. Op 21 september vanaf 17.00 uur is ze te gast bij Tijd Voor Max, waar ze ook live zal spelen met haar band. En op 6 oktober bij Langs de Lijn e.o. op radio 1, is zij vanaf 21.00 uur te horen. Ook daar wordt live een lied gespeeld uit haar nieuwe voorstelling.

Tune in!

ER GAAT EEN DRUMMER MEE!

Door de uitzonderlijke maatregelen die genomen zullen worden om uw theaterbezoek zo veilig en prettig mogelijk te maken kunnen er op dit moment minder mensen per voorstelling in de zaal. Dit leidde in eerste instantie tot de keuze om zonder drummer op pad te gaan.

Maar omdat het muzikanten-hart nou eenmaal harder klopt dan de behoefte om die extra boterham te smeren in de ochtend, hebben we toch besloten de band weer uit te breiden. En wel met de onnavolgbare Arthur Lijten! We zijn zeer blij dat hij, naast toetsenist Ivo Schols en bassist Berry Janssen, alsnog ons muzikale team komt versterken en mee zal gaan op de Renée Doet De Dames-tournee 20/21.

Check voor kaartjes de Agenda.

RENÉE DOET DE DAMES

Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur! Renée van Wegberg maakt een nieuwe muzikale voorstelling met een selectie van het mooiste repertoire uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Na haar vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma List, Shaffy & Piaf brengt de Musical Award Winnares (in 2018 en 2020) een ode aan Nederlandse zangeressen met Renée Doet De Dames. Samen met muzikanten Berry Janssen, Ivo Schols en Arthur Lijten, is ze vanaf oktober te zien in de Nederlandse theaters.

Met dit theaterconcert stelt Renée zichzelf ten doel om haar hart op tafel te leggen, en de filter van de selfie te halen. In deze opmerkelijke tijd waarin voor haar alles tot stilstand kwam ontstond er ruimte om met de bezem door het huis én door haar hoofd te gaan. “Ik begon een zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels en vond in veel liedjes muzikale herkenning. Ik kwam mijzelf behoorlijk tegen”, aldus van Wegberg. Nummers van kleinkunst iconen als Conny Stuart, Jenny Arean, Willeke Alberti, maar ook pop- en rockdiva’s als Trijntje Oosterhuis en Anouk komen voorbij. Ook zit er in de voorstelling een speciaal eerbetoon voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical.

Renée Doet De Dames is het vervolg op de succesvolle voorstelling Hadewych Doet De Dames. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols, Berry Janssen en Arthur Lijten, en met regieadviezen van Joep Onderdelinden, wordt het een intiem theaterconcert vol hoop, humor en heel veel liefde voor muziek!