Renée speelt

Renée was te zien in zeer uiteenlopende rollen in musicals en toneelstukken. Hieronder een overzicht van eerdere voorstellingen en haar toekomstige projecten.

Fun Home

April en mei 2021 zal Renée Alison Bechdel spelen in de reprise van de musical Fun Home. Voor deze rol ontving ze de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in 2020.

Fun Home is een autobiografische musical, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alison Bechdel. Het verhaal gaat over Alison die terugblikt op haar jeugd, haar coming out en de complexe relatie met haar vader. 

Kijk voor de speeldata in de Agenda.

De Freule

Augustus 2021 wordt De Freule gespeeld in het openluchttheater De Steengroeve in Winterswijk, met Renée in de hoofdrol van Judith van Dorth.

Kijk voor de speeldata in de Agenda.

Terug in de tijd:

Expeditie Eiland

In 2018/2019 tourde Expeditie Eiland door het land. Een schurende, komische musical met een vette knipoog naar realityprogramma’s als ‘Expeditie Robinson’ en ‘Helemaal het Einde’. Renée speelde de labiele positiviteitsgoeroe Dionne van Stirum-Vinkesteijn.

John Buijsman, Lone van Roosendaal en Renée

Liesbeth List

Renée portretteerde in 2017 Liesbeth List, in de gelijknamige musical over het intrigerende en bijzondere leven van deze chansonnière, een icoon van het Nederlandse muziektheater.

Nonsens

In de musical Nonsens versterkte Renée in 2015 de cast als de novice zuster Leonora.

Kinderen geen Bezwaar

In de toneelcomedy Kinderen geen bezwaar (2014) was Renée de française Isabelle.

Foto: Roy Beusker

Vagina Monologen

In 2012 en 2014 speelde Renée een van de drie vrouwen in toneelstuk De Vagina Monologen. Bestaande uit tien monologen, gebaseerd op 200 interviews die de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler hield met vrouwen van uiteenlopende achtergrond.

Tick Tick Boom!

In Jonathan Larson’s pop-rockmusical Tick Tick Boom! speelde Renée in 2014 naast Suzanne meerdere kleine rollen. Dit leverde een nominatie op voor de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

De Man Die Het Wist

Het ThrillerTheater maakte in 2013 de hilarische Hommage aan Hitchcock De Man Die Het Wist.

Wicked

In 2011 speelde Renée de groene heks Elphaba in de hit-musical Wicked.

Urinetown

Lot Kleinhart was de rol die Renée in 2010 speelde in de musical Urinetown.

Joseph and the amazing Technicolor Dreamcoat

Joseph speelde in 2008 met Renée in de rol van Vertelster en leverde haar een nominatie voor de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol op.

We Will Rock You

In begin 2008 versterkte Renée de Duitse cast van We Will Rock You.

Annie

Renée’s eerste rol in een musical was die van Grace Farrell in Annie in 2006.